Beltéri monoblokkos levegő-víz hőszivattyúk légcsatornázható kivitelben

 

Teljesítményszintnek megfelelően 700x700 illetve 900x900 mm-es légcsatornák segítségével 2 db időjárásálló rácson vagy 2 db angolaknán át tartják a kapcsolatot a hőforrás külső levegővel. Ha a hőközpont a földfelszín fölött található, az előbbi, ha a földfelszín alatt (egy pincében) helyezkedik el, az utóbbi megoldás alkalmazható. Monoblokkosak, vagyis gyárilag feltöltött, hermetikusan lezárt és a minőségbiztosítási szabványoknak megfelelően nyomáspróbázott kompresszorkörökkel rendelkeznek. Klímaszerelőnek semmi dolga a beszerelésnél. Előnyük, hogy bármilyen időjárási körülmények között szerelhetők, szervizelhetők. Fűtött térben való elhelyezés esetén, hogy a kompresszorolaj dermedésgátló elektromos fűtése (ún. kartellfűtés), ami kültéri kiviteleknél a kompresszorház fagymentességére is hivatott, hosszabb üzemszünet után is legfeljebb csak észrevehetetlenül rövid ideig kapcsol be. Megfelelően méretezett teljesítmények és légmennyiségek esetén (pl. Alpha-innoTec KHZ-LW kompakt megoldással) a légcsatorna-rendszer szellőztetés hulladékhőjének a fűtés- és melegvízkészítés-célú felhasználására is alkalmas.

Az Alpha-InnoTec LW sorozata 10-31 kW-os mérettartományban időjáráskövető LUX 2.0 vezérlést tartalmaz, ami kezeli a leolvasztást, kívánságra internetről elérhető, és épületfelügyeleti rendszerbe illeszthető. Speciális kivitele a "H/V" megjelölésű, változtatható teljesítményű inverteres típus (LUX 2.1 vezérléssel). Ezek a hőszivattyúk használhatók családi ház vagy kisebb társasház fűtését és melegvíz-ellátását önállóan képesek megoldani. Fölhasználhatók továbbá ipari léghűtésből történő hulladékhő-hasznosításra.

Az Alpha-InnoTec LWC sorozata 6-12 kW-os mérettartományban rendelkezik az LW sorozat előnyeivel. A "C" kompakt kivitelt jelöl, ami azt jelenti, hogy beépítve tartalmaz energiatakarékos keringtetőszivattyút, melegvízköri váltószelepet, fűtési túláramszelepet, soros puffertárolót, biztonsági fűtőpatront, tágulási tartályt manométerrel és automata légtelenítővel, valamint hőmennyiségmérőt kiegészítő vezérlőkártyával (LUX 2.0-COM illetve Szellőztetési kártya 2.0). A raklapján érkezik továbbá 3 db fűtési elzáró csap, megfelelő méretű flexibilis csatlakozó csövek és külső érzékelő a vezérléshez.

KHZ-LW megjelöléssel 6 vagy 8 kW-os fűtésteljesítménnyel két raklapon érkezik egy a fenti műszaki tartalmú LWC egység és egy Ventower nevű, 275 literes használati-melegvíz tárolót és egy 300 vagy 400 m3/óra szellőztetési teljesítményű rekuperátort légszűrőkkel, nyári bypass-szal és hulladékhő-hasznosítással.