Légcsatornázható kivitelű, 10-31 kW-os névleges hőteljesítményű levegő-víz hőszivattyúk LUX 2.0 vezérléssel, 9 kW-os elektromos fűtőpatronnal, biztonsági szerelvényekkel és elektronikus lágyindítóval. A légcsatornák működéshez szükséges tartozékok, az LW 101 és LW 121 készülékekehez 700x700 mm-es (falátvezetések 810x810 mm-esek, pincei elhelyezés esetén 0,6 m2 vízszintes keresztmetszetű angolaknával), a többi készülékhez pedig 900x900 mm-es rezgés- és hőszigetelt légcsatornák csatlakoztathatók (falátvezetések 1050x1050 mm-esek, pincei elhelyezés esetén 1 m2 vízszintes keresztmetszetű angolaknával). Pincei elhelyezés esetén egyedileg meg kell oldani az angolakna csapadékvíz-elvezetését.

Az egyes légcsatorna-idomokat helyszínspecifikusan kell betervezni. A legjobb megoldás hidraulikai rövidzár ellen, ha a ház sarkán helyezik el a hőszivattyút, így 1 db könyökidom segítségével, irányváltással kiküszöbölhető, hogy a levegőkazán a saját lehűtött levegőjét szívja be. Azonos homlokzati kivezetésnél 2 db könyökidom szükséges, és legalább 3 m távolságot kell tartani a falátvezetések vagy az angolaknák között. Ha erre a helyszínen nincs mód, légtechnikai elválasztásként egy paravánt kell alkalmazni (1,7 m2-es paraván esetén egymástól 2 m-nyire hozhatóak a légcsatorna-kivezetések tengelyei). Könnyebbség a tervezésnél, hogy "L" megjelöléssel baloldali ventilátorral is meg lehet rendelni a készülékek nagy részét: LW 140L, LW 160HL/V, LW 180L, LW 251L és LW 310L.

Az LW 101 és LW 121 típusú levegőkazános különlegessége, hogy padlófűtéssel működtetett monovalens és monoenergetikus üzemekhez való 140 literes, teherbíró puffertároló kapható hozzájuk. Erre ráhelyezve a hőszivattyút, a vízzel teli tároló testhangelnyelőként is szolgál.

Az LW 180, LW 251 és LW 310 készülékek 2 db kompresszorral vannak ellátva, így anélkül lehetséges a teljesítmény visszaszabályzása az átmeneti időszakokban, hogy az a hőszivattyúnak mint kalorikus gépnek az optimálizáltan beállított munkapontjáról való elnavigálás veszteséget okozna.

"V" megjelöléssel, mint változtatható teljesítményű, az LW 160H/V inverteres teljesítményszabályzással ér el hasonlóan jó eredményt. Az Alpha-innoTec sok éves innovációjának köszönhetően ez az inverteres vezérlési program egyedülálló a hőszivattyúk világpiacán: a kompresszor fordulatszámát mindig úgy változtatja, hogy az az adott hőmérsékletekhez tartozó üzemállapotokban az optimális munkapontot a lehető legjobban közelítse. Így érték el, hogy ennek a készüléknek egyedülállóan magasak a hatékonyságot jelző COP-értékei: a fűtésszezon átlagára jellemző +2°C-os hőforráslevegő és egy padlófűtés 35°C-os előremenő fűtésvize (A2/W35 munkapont) mellett részterheléssel 4,02, míg -7°C-on 55°C-os előremenőjű melegvíz-készítés (A-7/W55 munkapont) mellett teljes terheléssel 2,30.

Bővebb műszaki információkat az egyes termékek oldalain talál.