Kültéri monoblokkos levegő-víz hőszivattyúk

 

Kültérben telepíthető készülékek, amik a fűtési illetve a hűtési energiát állítják elő. Monoblokkosak, vagyis gyárilag feltöltött, hermetikusan lezárt és a minőségbiztosítási szabványoknak megfelelően nyomáspróbázott kompresszorkörökkel rendelkeznek. Klímaszerelőnek semmi dolga a beszerelésnél. Kültéri folyadékhűtőkhöz hasonlóan feltölthető a hozzájuk kapcsolódó fűtés- illetve hűtésrendszer fagyállóval is, de megfelelő telepítés és üzemeltetés esetén fűtés- illetve hűtésvízzel is biztonságosan működnek fagymentesen.

Az Alpha-innoTec termékválasztékában megtalálhatóak a szabadon álló LWA (7-31 kW) és a falra vagy fal elé szerelhető (duális) LWD A (5-18 kW) sorozatú kültéri levegőkazánok. "A/RX" megjelöléssel rendelve (5-14 kW) mindegyik képes huzamos idejű reverzibilis üzemmódra, amivel a nyári hűtési igény fedezhető. Speciális fűtő levegőkazán rendelhető "H-VA" megjelöléssel: változtatható teljesítményű inverteres típus (LUX 2.1 vezérléssel).

Az LWA típusú, szabadonálló készülékeket stabil beton alapra, illetve arra fektetett rezgésszigetelő szőnyegre kell helyezni. Ha ezáltal az alsó harmadában található kompresszorház légtömören elválik a külső tértől, és fagyhatár alatt vezetik ide az előremenő és a visszatérő fűtéscsöveket, valamint az elektromos csatlakozás megfelelő, biztonságos fagymentesnek tekinthető az üzem. A fűtés- és hűtésvíz hőszigetelt, föld alatti vezetéséhez a Brugg előregyártott CAL-PEX és COOL-FLEX csöveit ajánljuk.
Az LWD A sorozat tagjaihoz ajánlott az Alpha-innoTec hőszigetelt csatlakozóit, falátvezetését illetve földbe fektethető vezetékeit alkalmazni, Ezekre szakszerű kivitelezés és üzemeltetés esetén szavatolja a fagymentességet és a minimális hőveszteséget. Az LWD készülékek klímabarát R290 típusú hűtőközeggel vannak feltöltve (üvegházhatásúság = 3 CO2-egyenérték), így nem vonatkozik rájuk az új F-gáz szabályozás. Tűzvédelmi szempontból megfelelő üzemeltetésükhöz be kell tartani a gyártó telepítési utasításait.

Minden kültéri Alpha-innoTec levegőkazán időjáráskövető LUX 2.0 illetve LUX 2.1 típusú vezérléssel rendelhető. Ez lehet önmagában egy fali szabályzó, de csatlakozhat a duális (LWD) levegőkazánok beltéri hidraulikus moduljához (HMD 1) vagy kompakt családiházas hőközpontként működő hidraulikus toronyhoz is (18 kW-ig fűtéshez és melegvíz-készítéshez). LUX 2.1 típusú vezérléssel érkezik az inverteres H-VA levegőkazán fali szabályzója, illetve 2 db LWD kültéri egység közösítésére szolgáló HMD 2 hidraulikus modul. Ezek is időjáráskövetőek, de kompakt módon illeszthető hozzájuk helyiségenkénti szabályzás és RBE típusú szobai távszabályzó. A felhasználó ezen könnyen érthető módon, a kívánt belső hőmérséklet megadásával tolhatja el fölfelé illetve lefelé az időjáráskövető fűtésgörbét.

Minden Alpha-innoTec LUX 2.0 és 2.1 hőszivattyúszabályzó képes web-szerveres elérésre (távoli beállítás és karbantartás) és épületfelügyeletbe való illesztésre.