Fekete szennyvíz helyben történő kezeléséhez

 

Membránszűréses Busse-MF

 

A legigényesebb szennyvíztisztítási technológia házi kivitelben: felszíni vízbe engedhető minőségű tisztított szennyvíz.

Roth tartályokba épített német Busse membránszűrők levegőztetve. Az eredmény olyan tisztított szennyvíz, ami felszíni vízzel higítva fürdésre is alkalmas lehet (azonos technológiával magyar példa: Által-ér). A tisztított fekete szennyvíz így megfelelő tervezés esetén újra felhasználható.
A német Busse gyár 4-től 100 lakosegyenértékig gyártja a háztartási szennyvíz-tisztítókat.

 

Roth teljes biológiai hatás

Roth házi szennyvíztisztítók földben elszivárogtatáshoz alkalmas minőségű tisztítással

 

Roth Microstep XL

Eleveniszapos házi szennyvíztisztító két HDPE tartályban, rozsdamentes acél alkatrészekkel.
Beépítése daru nélkül lehetséges.

Működése:
1. az első tartályban mechanikai előkezelés: ülepedés és felúszás, a víz T-idomon keresztül távozik
2. a levegőztetett reaktorban mikroorganizmusok bontják le az előkezelt vízben levő szennyezőanyagokat. Ebben a részben láncfonat (biomasszagenerátor) növeli az iszapkort és a hatékonyságot.
3. utókezelés: az iszapkezelő visszajuttatja a mikroorganizmusokat az előkezelőbe (cső egyedileg kiépítendő), ahol azok a szippantásig tárolódnak (évente 2-szer kell). A tisztított víz az elszivárogtatóba távozik.

Kompresszor energia-igénye: 80-100 kWh/fő/év

Vízminőségi osztály: C (elszivárogtatásra alkalmas)
Német Építőipari Intézettől kapott engedélyszám: Z-55.3-230 (érvényes: 2013. aug. 11-ig)
Magyarországon a helyi önkormányzatnak és vízügyi felügyelőségnek kell engedélyeznie. A vízügyi felügyelőség munkatársai felülvizsgálat céljából rendszeresen vehetnek mintát.

 

Roth Micro-Bubbler

Innovatív eljárás, melynek során előtisztító puffertároló és egy szakaszos üzemben mikrobuborékokkal levegőztetett reaktror (ún. SBR-tartály) egyetlen kétkamrás, ún. Twinbloc tartályban. Ennek a tartálynak jellemzője, hogy teherbíró: autóval rá lehet állni. A szekvenciás vezérlés révén megbirkózik a változó intenzitású terheléssel is. Elszikkasztásra alkalmas minőségű tisztított vizet készít.

Közvetlenül a szomszédban találhatók ivóvízkutak (min. 50 m), ezért nem kaphatna vízügyi engedélyt elszikkasztáshoz? A Roth mikorbuborékos SBR-tisztítója mentesíti a szennyvizet a mérgező nitráttól, így ez a probléma sem akadály. A mikrobuborékos SBR készülék rendelkezik a német építési felügyelet (DIBt) „D” típusú (denitrifikációs) engedélyével.

Kompresszor energia-igénye: kb. 25 kWh/fő/év

Vízminőségi osztály: C+D (elszivárogtatásra alkalmas)
 
Német Építőipari Intézettől (DIBt) kapott engedélyszám: Z-55.31-386 (érvényes: 2016. febr. 3-ig)
Magyarországon a helyi önkormányzatnak és vízügyi felügyelőségnek kell engedélyeznie. A vízügyi felügyelőség munkatársai felülvizsgálat céljából rendszeresen vehetnek mintát.

 

Roth részbiológiai szennyvíztisztítók

Más szennyvíztisztítók, pl. földalatti permetezéses elszivárogtatás vagy "természetközeli" növényi tisztítók (ún. élőgépek) előtisztításához háztartási méretben