A SEE Cooling céget Svante Enlund, épületgépész-mérnök alapította 2008-ban. Azzal az ambícióval fejlesztette ki a SEE Cooling koncepcióját, hogy megoldásokat kínáljon a világpiac számára.
Két évvel később következett a cég teljeskörű bevezetése és kifinomult hűtési megoldások nyújtása. A cég szolgáltatásai igen előnyösen támogatják a TeliaSonera, svéd távközlési vállalat 200 db telephelyét, amik Svante Edmund számára az elmúlt 15 év legfontosabb referenciái.
Az első tanulmány 1990-ben mutatta be, hogy okos hűtőrendszerek mekkora energia-megtakarítási potenciállal rendelkeznek telefonközpontok esetén. Ez a környezeti szempontok erősödésével megalapozta a freon- és kompresszormentes hűtésrendszerek jövőjét.
A SEE Cooling koncepció azóta az évek során folyamatosan fejlődött, és most a hatékony hűtési termékek új generációját kínálja. Ezek általánosan alkalmazkodtak a piaci igényekhez, nem csak a távközléshez és az adatátvitelhez. Fontos partnerségek jöttek létre gyártói és értékesítői oldalon is, hogy versenyképes, kulcsrakész létesítményeket és gyors kiszállításokat tudjunk vállalni.
A SEE Cooling a távközlési, adatátviteli, ipari, irodai és közszolgáltatási létesítmények extrém energiatakarékos hűtőrendszereit forgalmazza. A SEE Cooling koncepció olyan, élvonalbeli szabadalmazott technológián alapszik, ami energiatakarékos passzívhűtést tesz lehetővé. A legmelegebb időszakokra talajkollektort javaslunk, de alternatív opciók komplett tárházát tesszük elérhetővé. A SEE Cooling most kész a Világon elsőként kínálni ezt a technológiát.
A SEE Cooling alapítója és a SEE Cooling koncepcióját megalkotó Svante Enlund a Stockholm melletti Nackában hozta létre a műszaki értékesítésben és az ipari igényekben tapasztalatokkal rendelkező szakértői csapatát. A cég kulcspartneri viszonyt ápol az AIA és a Pretec gyárakkal, a Züblin építőipari nagykereskedővel, valamint az iparbeli kutatók elitjével. A cég a megalapítása óta fontos együttműködést folytat a TeliaSonerával. A SEE Cooling technológia, környezetvédelem és finanszírozás szempontjából is az élvonalbeli cég kíván maradni, hogy azokat a legjobb ipari megoldásokat kínálhassa, ami az elmúlt 15 évben fejlődtek, és finomodtak.

SEE_RACK40K

See Rack GEO

hidraulikus modul talajhős passzívhűtéshez

see_cooling_S_k

See Cooler S

efficient fan-coils for server rooms